Voor wie?

Voor beginners….

Ben je een beginnende klimmer of heb je een beetje ervaring, dan zijn de series voor jou bedoeld. Kan je niet zekeren of heb je alleen ervaring in een andere discipline van het klimmen (alleen boulderen of alleen routes)? Geen probleem! Er zijn bijvoorbeeld voldoende zekeraars aanwezig tijdens de leadwedstrijden en voor de boulderwedstrijden heb je alleen klimschoenen nodig. Het enige wat je nodig hebt om mee te kunnen doen is enthousiasme en je moet op kleur kunnen klimmen. We houden zelfs rekening met mensen die last hebben van kleurenblindheid!

Klimmaterialen zoals een gordel of schoenen kun je huren bij de klimhallen.

Voor kleine klimmers en minder kleine klimmers….

Er doen veel kinderen aan mee en vaak is dit hun eerste wedstrijd ervaring. De routes en boulders worden dus speciaal voor kinderen gebouwd vanaf 7 jaar! Hierdoor klimmen kinderen vaak beter dan ze gewend zijn: ze komen geen lengteproblemen tegen!!

Ook voor ervaren klimmers?

Ook voor ervaren klimmers is er voldoende uitdaging in de wedstrijden. Er zijn drie niveaus waarin geklommen kan worden: een STARTniveau, een MID-niveau en een MAX-niveau. Wanneer je zelfs op het MAX-niveau nog maar weinig uitdaging tegenkomt, raden we je aan om eens aan een nationale wedstrijd mee te doen!

Klimmen in categorieën en niveaus.

In Brabant en Gelderland klimmen we de leadwedstrijden in 2022 in twee leeftijdscategorieën:

Geboortejaar 2010-2016
Geboortejaar 2004 – 2009

Deelnemers aan de boulderwedstrijden zijn ingedeeld drie leeftijdscategorieën:

  • Geboortejaar 2013 – 2016
  • Geboortejaar 2010 – 2012
  • Geboortejaar 2004 – 2009

Al bij de inschrijving bepaal je dus in welke categorie je klimt.

Hoe ziet zo’n wedstrijddag er nu uit? Kijk daarvoor bij de pagina’s met informatie over routes en boulder.