Voor wie?

Voor beginners….

Ben je een beginnende klimmer of heb je een beetje ervaring, dan zijn de series voor jou bedoeld. Kan je niet zekeren of heb je alleen ervaring in een andere discipline van het klimmen (alleen boulderen of alleen routes)? Geen probleem! Er zijn bijvoorbeeld voldoende zekeraars aanwezig tijdens de leadwedstrijden en voor de boulderwedstrijden heb je alleen klimschoenen nodig. Het enige wat je nodig hebt om mee te kunnen doen is enthousiasme en je moet op kleur kunnen klimmen. We houden zelfs rekening met mensen die last hebben van kleurenblindheid!

Klimmaterialen zoals een gordel of schoenen kun je huren bij de klimhallen.

Voor kleine klimmers en minder kleine klimmers….

Er doen veel kinderen aan mee en vaak is dit hun eerste wedstrijd ervaring. De routes en boulders worden dus speciaal voor kinderen gebouwd vanaf 7 jaar! Hierdoor klimmen kinderen vaak beter dan ze gewend zijn: ze komen geen lengteproblemen tegen!!

Ook voor ervaren klimmers?

Ook voor ervaren klimmers is er voldoende uitdaging in de wedstrijden. Er zijn drie niveaus waarin geklommen kan worden: een STARTniveau, een MID-niveau en een MAX-niveau. Wanneer je zelfs op het MAX-niveau nog maar weinig uitdaging tegenkomt, raden we je aan om eens aan een nationale wedstrijd mee te doen!

Klimmen in categorieën en niveaus.

In Brabant en Gelderland klimmen we de leadwedstrijden in 2020 in twee leeftijdscategorieën:

  • Geboortejaar in 2008 – 2013
  • Geboortejaar in 2001 – 2007

Deelnemers aan de boulderwedstrijden zijn ingedeeld drie leeftijdscategorieën:

  • Geboortejaar 2011 – 2014
  • Geboortejaar 2007 – 2010
  • Geboortejaar 2002 – 2006

Al bij de inschrijving bepaal je dus in welke categorie je klimt.

Er zijn drie niveaus: START, MID en MAX. Informatie over deze niveaus zijn opgenomen bij de specifieke informatie voor lead en boulder.