Topropen in Tilburg

Op 26 maart gingen we met de Series-caravaan naar Tilburg voor de tweede toprope-wedstrijd van dit seizoen. Uit acht hallen, van Amsterdam tot Arnhem en van Roosendaal tot Eindhoven verzamelden klimmers zich in Neoliet. Ook van de jeugdklimvereniging Cocon waren deelnemers en was er ook een enthousiaste coach aanwezig!

In de categorie START topten drie meiden drie van de vier routes. Cecilia won de wedstrijd, Zoƫ eindigde op de tweede plaats en Britt BAE haalde de bronzen medaille op.

In de categorie MID topten maarliefst 13 van de 18 deelnemers drie van de vier routes. De moeilijkste van de drie routes moest voor deze klimmers de doorslag geven en die route bleek ook al vanaf greep nummer 9 erg lastig te zijn. Lotte, Louise en Niek eindigden alle drie op greep 18 en zo hadden we in deze categorie drie eerste plaatsen.

Categorie MAX was de categorie met de meeste deelnemers en veel deelnemers hadden al eerder in Arnhem hun opwachting gemaakt. Net zoals in Arnhem was het heel spannend tussen Elin en Joep. Zij topten samen met Kick allevier de routes!
Deze klimmers hebben met deze prestatie laten zien dat zij eigenlijk gewoon te sterk zijn voor de Series. We zien ze hopelijk alledrie terug in de landelijke competitie, maar ze mogen het seizoen wel gewoon af maken in deze Series. Achteraf bleek namelijk dat de routes iets makkelijker waren geweest dan vooraf bedacht. We zullen ervoor zorgen dat alle klimmers tijdens de volgende wedstrijd, op 28 mei in GRIP Nijmegen, flink hun best moeten doen om een zelfde resultaat van vier keer top neer te zetten!