Toprope series in Arnhem een succes!

Op 26 februari 2022 werd de eerste wedstrijd van de series in Brabant en Gelderland georganiseerd, door Mountain Network in Arnhem. De wedstrijd was in goede handen van de hoofdjury Rutger van Leeuwen van Mountain Network, routes werden gebouwd onder verantwoordelijkheid van hoofdroutebouwer Evan van Laar.

Startende klimmers: winst naar Roosendaal

De wedstrijd startte ‘s morgens vroeg al met een klein groepje kinderen in de categorie “START”.

De twee jongste zusjes Schipper, die vroeg waren opgestaan om team YellowStone te vertegenwoordigen, gingen er met de twee eerste plaatsen vandoor. Hun oudere zusje deed mee met de MID categorie en ook zij blijkt talent te hebben door meteen te promoveren naar de MAX-groep!

MID: vijf jonge klimmers promoveren

De MID categorie startte met zestien deelnemers. Vijf deelnemers, bij toeval allen dames, wisten alle vier de routes te toppen en promoveerden meteen naar de categorie MAX. Van de overgebleven elf deelnemers eindigden er vier op het podium, wegens een ex aequo derde plaats. De podiumplaatsen gingen naar deelnemers uit de verschillende hallen, namelijk deelnemers van team Neoliet, team Mountain Network en Grip.

MAX: sterk deelnemersveld met grote lengteverschillen

Door de promotie van de vijf deelnemers uit de categorie MID, verschenen er 22 deelnemers aan de start van de categorie MAX. Deze klimmers klommen een 6a, 6b, 6c en 7a en deze routes moesten moeilijk genoeg zijn om alle deelnemers een flinke uitdaging te geven. Een extra uitdaging was om de routes weliswaar lastig te maken, maar goed klimbaar voor kinderen van 1.30 lang tot slungelige pubers van rond de 1.80.

De ervaren routebouwer van Mountain Network Arnhem, Evan van Laar, had mooie en diverse routes gebouwd waarbij de uitdaging onder andere zat in de hand-oog coördinatie voor een pas naar een pocket waar maar twee vingers in passen en het goed kunnen gebruiken van kleine randjes.

Helaas liepen de twee moeilijkste routes voor deze categorie erg dicht naast elkaar, waardoor ze op elkaar moesten wachten, maar desondanks liepen we amper uit op het tevoren vastgestelde wedstrijdschema.

De dagwinst ging naar Elin van Neoliet Tilburg, op de voeten gevolgd door haar vaste klimmaatje Joep.

Teamuitslag: Neoliet wint

Team Neoliet, met deelnemers uit twee verschillende hallen in Tilburg en Eindhoven, gaf een mooi visitekaartje af en ging er met de winst vandoor. Door de podiumplaatsen in de categorie “START” pakte Team Yellow Stone de tweede plaats in de teamuitslag. Gasthal Mountain Network eindigde op een derde plaats. Grip Nijmegen, die haar zaakjes goed voor elkaar had door maarliefst twee zeer ervaren coaches mee te sturen maar niet zo veel deelnemers inschreef voor deze wedstrijd, eindigde op een vierde plaats.

De volledige uitslag is terug te vinden op de uitslagenpagina.

Vooruitkijken

Over drie weken, op 19 maart 2022 maken de boulderaars uit Brabant en Gelderland hun opwachting in Arnhem. Je kunt je nog inschrijven!

Een week later, op 26 maart, organiseert Neoliet Tilburg de tweede wedstrijd van het seizoen voor routeklimmers.

Dit jaar zal er van de twee competities, boulderen en routes klimmen, óók een gedeeld klassement worden opgemaakt. Als je aan beide competities meedoet, dan maak je kans op een mooie prijs aan het einde van het seizoen.

Heb je foto’s gemaakt op de wedstrijd? Deel deze op onze facebookpagina!