De laatste boulderwedstrijd van dit seizoen

Jonge klimmers luisteren naar de hoofdjury

Op 11 juni organiseerden we de laatste boulderwedstrijd van dit seizoen, in GRIP. Aan de wedstrijd deden 77 klimmers mee, verdeeld over zeven categorieën.

Omdat dit de laatste wedstrijd van het seizoen was en er dus ook een competitie-uitslag was, waren klimmers die hun zes boulders in zes of zegen pogingen klimmen anders dan normaal niet verplicht om te promoveren.

Extra boulders

Omdat het aantal inschrijvingen toch weer wat hoger was dan voor de wedstrijden in Rijnboulder Arnhem, Bruut Breda en Monk Eindhoven, besloten we om oponthoud en wachtrijen te vermijden. De hoofdroutebouwer Sjors Kersten en zijn team bouwden twee boulders extra zodat de MID en de MAX categorie ieder haar eigen boulders had.

Jongste leeftijdsgroep: de helft van alle deelnemers promoveert van START naar MID!

In de START categorie deden veel klimmers mee in maart die hun debuut hadden gemaakt in Rijnboulder en de wedstrijden in Bruut en Eindhoven hebben overgeslagen. Het moge duidelijk zijn dat deze klimmers zich in de tussentijd flink ontwikkeld hebben. Veel klimmers flashten alle boulders! Ondanks dat dit tijdens deze wedstrijd niet verplicht was, kozen deze klimmers er toch voor om al tijdens de wedstrijd te promoveren naar de MID. Dat bleek een goede keuze te zijn want in de jongste leeftijdscategorie eindigden Loek en Otis vervolgens op het podium van de MID! Artuur won de wedstrijd in de jongste leeftijdsklasse van de MID.
In de START categorie won Momo. Zoë eindigde als tweede, nèt voor Kik.

Net zoals in de andere regio’s waar dit seizoen BoulderSeries georganiseerd zijn, bleef de MAX categorie voor jongste klimmers leeg.

Middelste leeftijdsgroep: klimmen in drie categorieën

Ook de START-klimmers geboren in 2008 tot 2011 liep leeg richting de MID. Alleen Tobias bleef achter in de START-categorie. Hij won deze wedstrijd, dus!

In de MID 2008-2011 was er een breed deelnemersveld van 20 klimmers. Zeven klimmers wisten alle zes de boulders te toppen. Joep won. Hij flashte alle boulders en zal in het komende seizoen meedoen in de MAX-categorie. Op een gedeeld tweede plaats eindigden Luuk en Maro, die de zes boulders in zeven pogingen topten. Ook zij zullen vanwege deze mooie prestatie na de zomer deelnemen in de MAX-categorie.

Er zijn al kids uit 2011-2008 die in de MAX deelnemen. Zij kregen, net zoals de oudere klimmers in deze categorie, zes pittige boulders van niveau 6b tot 7a+ voorgeschoteld. Danko won de wedstrijd met drie tops en zes zones. Thuisklimmer Oscar eindigde op een mooie tweede plaats met 3 tops en 4 zones. Dani werd derde met twee tops en zes zones.

“De oudjes”

In Gelderland/Brabant nemen geen klimmers uit 2003-1007 deel in de categorie START. Na de vrijwillige promotie van Nathan naar de MAX, bleven twee deelnemers over in de MID. Martijn won de wedstrijd met één zone verschil van Gwen. Beide klimmers topten vijf van de zes boulders!

Maarliefst 22 klimmers uit 2003-2007 streden om de podiumplaatsen in de MAX-categorie. Thuisklimmer Steef topte alle zes de boulders in zeven pogingen en was dus snel klaar. Drie klimmers topten vijf boulders. Joris had hiervoor slechts acht pogingen nodig en behaalde bovendien zes zones en bleef daarom in de eindstand van de dag, Olaf net voor. Ook Olaf behaalde zes zones, maar had dertien pogingen nodig voor zijn vijf tops.
Ook Finn topte vijf van de zes boulders. Maar omdat hij één zone niet wist te bereiken, bleef hij net naast het podium.

Eindstand bouldercompetitie Brabant-Gelderland

Dit was de laatste boulderwedstrijd van het seizoen.

De eindstand vind je hier. Team Mountain Network wint het teamklassement, Monk Eindhoven wordt tweede en Grip Nijmegen eindigt in het teamklassement op een derde plek.

Volgende wedstrijden

Voor de zomervakantie staat er nog één wedstrijd op de kalender, namelijk de laatste wedstrijd van het seizoen voor de Lead. Deze wordt georganiseerd door Neoliet Eindhoven op 25 juni aanstaande. Je kunt je nog inschrijven tot 20 juni!

In Gelderland-Brabant begint het nieuwe seizoen al na de zomer en net zoals in de afgelopen maanden zullen we de leadwedstrijden en boulderwedstrijden afwisselen en over het jaar heen verspreiden zodat je iedere paar weken weer een leuke wedstrijd kunt bezoeken!

De wedstrijdkalender is nog niet rond. Houd deze website, onze facebookpagina of de wedstrijdpagina van de NKBV in de gaten en schrijf je ook in het nieuwe seizoen op tijd in!

Foto: Frank van Gool