Lead wedstrijden

Het klimmen van de routes

  • Je klimt vier routes die steeds een andere moeiijkheidsgraad hebben. Per route is een startlijst gemaakt met daarin de volgorde van de deenemers. Voor elke route krijg je maximaal vijf minuten klimtijd. Je houdt zelf, eventueel samen met je ouders of je trainer, in de gaten wanneer je aan de beurt bent.
  • De jury houdt bij hoe ver je bent gekomen in de route: iedere greep heeft een cijfer en hoe hoger de greep, hoe hoger het cijfer. Aanraken is niet voldoende, je moet de greep echt vastgepakt hebben!
  • Je mag niet op een andere kleur staan, als je dat doet dan wordt de laatste greep die je gepakt hebt voordat je deze fout gemaakt hebt, opgeschreven.
  • De beste uitslag in een route is “TOP”. Die uitslag krijg je als je de laatste greep met twee handen vastgehouden hebt.
  • Tussen de routes heeft iedereen minimaal 15 minuten rusttijd, je kunt dan alvast kijken wat je volgende route is.

Moeilijkheidsgraad van de routes

NiveauRoutes
START4a (4-) tot 5c (5+)
MID5b (5) tot 6b
MAX6a tot 7a

Promoveren

Heb je alle 4 de routes uitgeklommen? Gefeliciteerd, dat is geweldig! Dan promoveer je meteen naar een hoger niveau. Je klimt dan in veel gevallen twee routes extra omdat er ook twee routes zijn die overlappen met de routes van het andere niveau.
Denk je dat je misschien wel gaat promoveren? In dat geval begin je bij voorkeur al bij deze overlap-routes, zodat je genoeg energie over hebt om de routes die horen bij je promotieniveau zo goed mogelijk te klimmen.